J28: FE PALAMÓS-ESPLAIS ( 30.04.11)

RESULTAT: FE PALAMÓS-ESPLAIS: 3-1

Gols: Vicens

En el darrer dia d’abril d’enguany, l’expedició de l’equip aleví del C.F Esplais es desplaçava al Baix Empordà, per disputar el seu encontre contra l’equip degà del futbol català, el C.F. Palamós.
S’inicia el partit sota el control i domini de l’equip visitant i ja al minut 2, una jugada per banda esquerra conduïda per el mig centre, permet al punta erra la primera ocasió per inaugurar el marcador. Al minut 8 el davanter castelloní roba una pilota al seu camp i fent una conducció durant uns metres fa un xut des de la llarga distància que es cola dins de la porteria, al costat del pal dret de la porteria local posant en el marcador el 0-1. Dos minuts més tard, tornen a ser el visitants que amb una jugada per banda esquerra estan a punt d’ampliar el marcador. I al minut 14, en un ràpid contraatac des de el seu propi camp, el davanter dels Esplais, es desfà del seu marcador i sol davant del porter li fa una vaselina que s’estavella al travesser; per part local, al minut 4, disposen d’un xut de fora l’àrea que és rebutjat pel porter visitant i toca immediatament  al pal de la seva porteria.
Al segon quart, el pes del partit el continuava portant els Esplais, si bé al minut 16, en una sacada de banda, i despistada inclosa de la defensa visitant, permet als palamosins aconseguir l’empat a un. Posteriorment i quasi bé a les acaballes d’aquesta part, minuts 29 i 31, el Palamós en bones combinacions fan lluir el porter visitant de xut de fora l’àrea. Per banda dels Esplais, al minut 26, a la sortida d’un còrner la rematada surt fregant el travesser; al minut 27, una jugada duta per banda esquerra permet fer un xut al jugador visitant, que torna a fregar el pal; i al minut 30, una bona combinació fa que els visitants després d’una paret, dins de l’àrea, es quedin sols davant el porter local però el xut innocent li va a les seves mans.
A la represa, tot i ser lleuger, el control passa a mans del Palamós, que aprofita molt bé la única ocasió que té en aquest parcial, minut 3 en el llançament d’una falta directa a la frontal de l’àrea, un defensa visitant en lloc de colpejar la pilota, s’ajup i li passa per sobre colant-se dins de la porteria i fent pujar el 2-1 al marcador. Per contra, l’equip Alt Empordanès, disposa al minut 38, d’una clara ocasió per igualar el resultat, llançament d’una falta a prop, i la rematada a boca de canó a les mans del porter local;  minut 41 jugada per banda dreta, i la passada és rematada pel davanter visitant, que estava sol davant del porter, a les mans d’aquest; i al minut 44, passada des de la banda esquerra en diagonal al costat dret i el xut de l’atacant castelloní surt fregant el pal de la porteria palamosina.
S’iniciava el darrer quart, i al minut 51, es produeix una falta que només veu l’àrbitre, que per cert va estar molt desafortunat per ambdós equips, el xut aparentment sembla que no portarà cap tipus de conseqüència per l’equip castelloní, però incomprensiblement es cola lentament dins de la porteria i fa pujar el 3-1. Al minut 58, una altra rematada de còrner per banda visitant, acaba surtin fregant el pal; i  al minut 60, amb un ràpid contraatac, permet fer un xut des de fora l’àrea a les mans del porter. En els minuts de descompte, els locals disposen d’un contraatac per banda esquerra que obliga a intervenir al porter dels Esplais.

Conclusions: Crec que no hem fet un mal partit i el resultat pel joc desenvolupat per ambdós equips no reflecteix amb el marcador final; si bé perdonem molt de cara a la porteria contraria; és a dir, creem moltes ocasions, però ens falta definició; en canvi en alguns partits i en especial en els trams final d’aquesta lliga, els nostres rivals fent menys, aconsegueixen molt més.