IMPORTANT....per jugadors i pares

En Vicens ens ha enviat aquest redactat, perquè feu una ullada: RECORDEU 17 AGOST A LES 6H.

L'objectiu és proporcionar una petita informació i possibles mesures per tal que es minimitzi o bé es pugui evitar el risc de transmissió de la infecció de la grip A (H1N1).
El periode d’incubació (temps en què una persona està infectada però no ha desenvolupat els símptomes de la grips) és habitualment d’1 a 4 dies. I per aquest tipus de de grip es considera que el màxim pot ser de fins a 7 dies.

Com es transmet la grip:

a) Trasmissió per gotes, un cop expulsades (amb la tos, la parla i l’esternut) no viatgen per l’aire més allà d’una distància d’un metre..
Per ser tranmeses, aquestes gotes requereixen proximitat entre la persona font i la persona possible receptora. Són gotes gruixudes i mai queden suspeses a l’aire. Han d’entrar en contacte directe amb les mucoses oral, nasal o conjuntival.

b) Trasmissió directe per contacte, el contacte directe comporta el contacte de pell (per exemple, per les mans) entre una persona infectada i una susceptible.
El virus pot sobreviure 24-48 hores en superfícies ambientals no poroses, fins 8-12 hores en roba i paper i fins a 5 minuts a les mans. La transmissió més habitual depèn del contacte de les mans amb aquestes superfícies i el posterior contacte de les mans contaminades amb les mucoses nasal,oral o conjuntival.

c) Trasmissió per l’aire, en humans les proves que donen suport a la transmissió per l’aire són limitades i referides a espais tancats i poc ventilats en els quals també es pot haver produït la transmissió per contacte o gotes.
No hi ha evidència per considerar que la grip A es pugui desplaçar-se pels sistemes de ventilació a llargues distàncies, com pot succeir, per exemple, amb altres virus o amb el bacil de la tuberculosi.

PER EL QUE SERÍA RECOMANABLE:

1.-) Que tota la mainada porti durant els entrenaments la seva pròpia ampolleta d’aigua o beguda isotònica.

2.-) Que cadascú porti la seva tovallola i es recomana que no s’intercavíin.

3.-) Cal portar cadascú les seves xancletes de dutxa.

4.-) No intercanviar-se cap prenda esportiva ja usada.

5.-) Evitar entrar en jocs o el vici d'escopir-se entre companys

6.-) El més important per evitar la infecció és el rentat de mans. Sempre desprès de tocar objectes que puguin estar contaminats ( bancs, penjadors, lavabos,) cal rentar-se bé les mans amb aigua i sabó. Vigileu esl jugadors que teniu el mal vici de mossegar-vos dits o ungles.

Així mateix us recomanem:

Us recordem que cal fer les revisions mèdiques en centres acreditats de medicina-esportiva ja que d’aquesta manera us faran una revisió més acurada ( electros , prova d’esforç…)

Ens veiem.....

Seguim l'estiu:

Dita barraquera d'últim dia: No es lo mismo la ciática que l'asiàtica.....

PD: Aprofiteu pq quan comencem temporada s'han acabat pseudònims, ...PATROCINI:Real Académia de la Lengua Española.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta dita barraquera la deu pensar, algú que quan viatja al Brasil i altres països ves a saber que fa ? als espanyols diuen " El ladrón se cree que todos el mundo es de su misma condición "
Gitano-bo

Anònim ha dit...

Fidel no tienes buena cara y estas pensativo es de suponer que lo ves todo muy oscuro...oscuro.... tanto o más que mi fina piel.
Obama

Anònim ha dit...

Molt bé per la informació de la grip A.Es nota que tenim un metge a la junta.

jabir ha dit...

gracies